Evisionille rakentuu järjestelmä hiilijalanjäljen laskentaan

Juuso Varvemaa aloitti Evisionilla helmikuun alussa tekemään lopputyötä droneilla toteutettavan sähköverkon älykkään kunnossapidon ympäristövaikutuksista ja hiilijalanjäljestä. Juuson lopputyön tuloksena syntyy hiilijalanjäljen laskennan malli Evisionille. Hiilijalanjäljen laskeminen on Juusolle jo rutiinia: häntä kiinnostaa erityisesti päästä rakentamaan mallia operatiivisen dronetoiminnan päästöjen laskemiseen.
 
Asiakkaamme tietävät jatkossa, mikä on heille tekemämme työn hiilijalanjälki. Tiedolla arvoa erityisesti vastuullisuusraportoinnin vaatimusten kiristyessä lähivuosina.

Juuso on kokonaisuuksien pyörittelijä

Olen Juuso, ympäristötekniikan opiskelija LUT-yliopistosta. Teen Evisionilla lopputyötä droneilla toteutettavan sähköverkon älykkään kunnossapidon ympäristövaikutuksista ja hiilijalanjäljestä, ja toteutan hiilijalanjäljen laskennan mallin Evisionille.
Olen erittäin kiinostunut droneteknologian soveltamisesta. Mielenkiinto heräsi jo kandityössäni, jossa tein mallin Amazon Prime Air (drone jakelupalvelu) tapaisesta ratkaisusta Lappeenrannan alueelle.
 
Aloitin opintoni alun perin kemiantekniikalla, mutta ala ei tuntunut koskaan omalta jutulta. Pandemian aikana totesin elämän olevan liian lyhyt, että tekisi jotain mikä ei täysin innosta. Arvoin energia- ja ympäristötekniikan välillä, mutta ympäristötekniikka tuntuu omalta: se on kestävän kehityksen edistämistä ja uusien teknologioiden ja ideoiden soveltamista. Tulevaisuutta varten on ympäristön säilyttävä elinkelpoisena.
 
Luonteeltani olen ulospäin suuntautunut tekijä. Tykkään ratkoa ongelmia ja paikoillaan junnaaminen yksityiskohtien tuijottaminen tuntuvat hitaalta. Tämän vuoksi työskentelen mielelläni aluksi luomalla raakakokonaisuuden ja tarkentamalla yksityiskohdat myöhemmin.

Tervetuloa mukaan tiimiin Juuso!