Dronet ja kuvauslaitteisto pääsivät testiin sankassa lumipyryssä

Koko viime viikon oli loistava sää suorittaa testilentoja: lunta satoi lakkaamatta ja tuultakin riitti. Käyttämillemme lennokeille on perimmäisenä vaatimuksena, että niiden tulee toimia kaikenlaisissa sääoloissa. Droneja lisälaitteineen tullaan käyttämään sekä myrskyjen jälkeen että niiden aikana, jolloin kelillä on tapana olla melko kurja.
Tällä kertaa testipenkissä ollut lennokki suoriutui päivästä hyvillä arvosanoilla. Elohopean laskiessa alle miinus kymmenen asteen ei akuissa ollut havaittavaa hiipumista, vaikka katsojien sormista alkoikin kadota väri. Lumesta kauttaaltaan valkoinen ja hämärä johtokatu tarjoaa huonosti taustakontrastia vikojen havaitsemiseen linjoista, mutta testattu kamera pärjäsi siinä puhtain paperein.

Lisäksi oli erittäin kiinnostavaa nähdä, mitä mieltä LIDAR oli meitä piiskanneesta lumisateesta: LIDAR kun perustuu siihen, että sen lasersäteet pääsevät esteettä kulkemaan mallinnettavaan ympäristöön. Raporttia LIDARin pärjäämisestä talvikelissä tulossa pian.

Kentällä palelemassa olivat Evisionin operatiivinen johtaja Jussi Partanen ja Järvi-Suomen Energian kehityspäällikkö Tomi Öster.