Analytiikan osaaja Siina Ingren aloitti kesätyöt Evisionilla

Evision Oy sai kesäksi vahvistusta analytiikan kehittämistehtäviin suoraan Tampereen yliopistosta, kun Siina Ingren aloitti kesätyöt Evisionilla toukokuun alussa. Ingren opiskelee Tampereella sähkötekniikkaa kolmatta vuotta pääaineenaan signaalinkäsittely ja koneoppiminen. Evisionilla Ingrenin työtehtäviin kuuluu pääasiassa koneoppimisalgoritmin kehittämiseen liittyvät työtehtävät.

Ingrenin työtehtävissä yhdistyy energia-ala ja koneoppiminen

Ingren päätyi Evisionille töihin, kun Evisionilla töissä oleva opiskelukaveri Ville vinkkasi auki olevasta työpaikasta. Ingren haki paikkaa huhtikuussa ja työhaastattelu järjestyikin nopeasti. Työt Evisionilla Ingren pääsi aloittamaan toukokuun alussa.

-Firma vaikutti mielenkiintoiselta, sillä sen toiminnassa yhdistyi monia omia mielenkiinnon kohteitani: energia-ala, sähkötekniikka, dronet, koneoppiminen ja laserkeilaus. Haastattelussa kävi myös ilmi, että firma on laajentamassa tuotteitaan uusiutuviin energialähteisiin, kuten aurinkovoimaloihin. Tämä oli iloinen yllätys, sillä opiskelin sivuaineenani uusiutuvia sähköenergiateknologioita. En kuvitellut koskaan löytäväni alaa, jossa uusiutuvat energialähteet kohtaavat koneoppimisen ja signaalinkäsittelyn, kertoo Ingren.

Keväällä kandin paperit käteen saanut Ingren on innoissaan siitä, että pääsee nyt soveltamaan opinnoista saatua tietoa käytäntöön ja samalla kartuttamaan oman alan työkokemusta. Lisäksi Evisionin tarjoama etätyömahdollisuus on tuonut mukavaa vaihtelua edellisten kesien vuorotyöhön tehtaiden tuotannossa.

Minut on otettu yrityksessä hyvin vastaan. Kollegat ovat asiantuntevia ja motivoituneita, mikä puolestaan motivoi itseänikin. Toivon viettäväni mielenkiintoisen kesän Evisionin työtehtävien parissa. Tärkeintä kuitenkin on, että työpanoksellani on todellista merkitystä ja koneoppimismallia saadaan kehitettyä lisää!